Näring.se

Ägg stekt eko. Livsmedelsverket

🥚 Ägg

Ett stekt ägg är en bra källa till protein, vitamin D, vitamin E och selen. Det innehåller även en del järn och kalcium. Ägg innehåller omättat fett, vilket kan bidra till ett hälsosamt hjärta.

Ägg stekt eko. består av måttligt med kalorier (mest fett); är rik på vitamin A, fosfor, folat och jod.

Energifördelning

(av totalt 197 kalorier)
Annat innehåll:
Vatten: 68,8 g
Avfall: 13 g
Aska: 1 g

Näringsvärde

Näringsvärden per 100 g och % av dagligt referensintag (DRI)

Vitaminer

Mineraler

  • Selen: 29,58 µg 53,78% av DRI
  • Jod: 50,27 µg 33,51% av DRI
  • Fosfor: 206 mg 29,43% av DRI
  • Järn: 2,14 mg 15,29% av DRI
  • Zink: 1,43 mg 14,3% av DRI
  • Kalium: 149 mg 7,45% av DRI
  • Kalcium: 58,74 mg 7,34% av DRI
  • Salt: 0,4 g 6,67% av DRI
  • Magnesium: 12,27 mg 3,27% av DRI

Kolhydrater

Fett

Mer ägg

LivsmedelsverketKälla: Livsmedelsverket