Näring.se

Ägg stekt Livsmedelsverket

🥚 Ägg

Ett stekt ägg är en bra källa till protein, vitamin D, vitamin E och selen. Det innehåller även en del järn och kalcium. Ägg innehåller omättat fett, vilket kan bidra till ett hälsosamt hjärta.

Ägg stekt består av måttligt med kalorier (mest fett); är rik på vitamin A, fosfor, folat och jod.

Energifördelning

(av totalt 193 kalorier)
Annat innehåll:
Vatten: 69,2 g
Avfall: 13 g
Aska: 0,9 g

Näringsvärde

Näringsvärden per 100 g och % av dagligt referensintag (DRI)

Vitaminer

Mineraler

  • Selen: 24,61 µg 44,75% av DRI
  • Jod: 45,64 µg 30,43% av DRI
  • Fosfor: 200 mg 28,57% av DRI
  • Zink: 1,42 mg 14,2% av DRI
  • Järn: 1,83 mg 13,07% av DRI
  • Kalium: 143 mg 7,15% av DRI
  • Kalcium: 56,61 mg 7,08% av DRI
  • Salt: 0,4 g 6,67% av DRI
  • Magnesium: 12,71 mg 3,39% av DRI

Kolhydrater

Fett

Mer ägg

LivsmedelsverketKälla: Livsmedelsverket